PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ

Eczacı Neşem Özlen Güray Anadolu Lisesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi

Eczacı Neşem Özlen Güray Anadolu Lisesi psikolojik danışma ve rehberlik servisi öğrencilerin kendilerini gerçekleştirmelerine, eğitim sürecinden yetenek ve özelliklerine göre en üst düzeyde yararlanmalarına ve gizilgüçlerini en uygun şekilde kullanmalarına ve geliştirmelerine yönelik çalışmalarda bulunur.

Bu hizmetlerin istendik şekilde gerçekleşmesi kullanılacak ölçme araçları, doküman , envanter ve teknolojik kaynakların; yazılı, görsel, işitsel, elektronik eğitim ve öğretim materyallerinin hazırlanması ve geliştirilmesini sağlar. Ailelerimize, öğrencilerimize, öğretmenlerine ve gerektiğinde diğer okul personeline yönelik hizmet alanına uygun toplantı, konferans ve panel gibi etkinlikler düzenlenmesini takip eder.

Okul yöneticilerinin ve öğretmenlerin bireysel ve mesleki gelişimlerinin izlenmesi ve desteklenmesini sağlar.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi Hizmet Alanları

Öğrencilere Yönelik Hizmetlerimiz

Bireysel Görüşmeler

Okula yeni gelen öğrenciler için uyum sağlamalarına yönelik grup görüşmeleri,

Ders başarısı düşük öğrencilerle yapılan grup görüşmeleri ("verimli ders çalışma yolları"),

Benzer problemler yaşayan öğrencilerle bir araya gelerek gerçekleştirilen grup rehberliği ve grupla psikolojik danışma çalışmaları,

9. Sınıf öğrencilerimize yönelik okula hazırbulunuşluk envanterinin uygulanması,

Rehberlik hizmet alanlarının ve servisinden nasıl yararlanılacağının paylaşılması,

Önleyici rehberlik kapsamında ''Gelişim Dönemleri'', ''Akran Baskısı'' , ''Teknoloji Kullanımı'', ''İletişim Becerileri'' ve eğitim öğretim sürecinde ihtiyaca yönelik odak grup, seminer, sunum gibi hizmetler verilecektir.

Öğrenme Stilleri envanterinin uygulanması ve dönütlerin verilmesi,

Kariyer gelişimine uygun gezi, gözlem ve sunumların yapılması,

Bilgilendirme amaçlı dergi, yazı, bülten paylaşımı.

Velilere Yönelik Hizmetlerimiz

Oryantasyon hizmetlerinin sunulması,

Öğrenme Stilleri envanterinin uygulanması ve dönütlerin verilmesi,

Kariyer gelişimine uygun gezi, gözlem ve sunumların yapılması,

Bilgilendirme amaçlı dergi, yazı, bülten paylaşımı.

Öğretmenlere Yönelik Hizmetlerimiz

Mesleki gelişimine katkı sağlamak amacıyla psikolojik danışma ve rehberlik servisinin konu alanlarından ihtiyaca göre paylaşımlarda bulunulması (özel öğrenme güçlüğü, gelişim alanları özellikleri, hiperaktivite, olumlu sınıf ortamı oluşturma,davranış değişikliği, davranım bozuklukları gibi...)

Bilgilendirme amaçlı dergi, yazı, bülten paylaşımı,

Sınıflarda yapılacak rehberlik hizmetlerine yönelik çalışmaların dijital ortamda hazırlanarak paylaşılması,

Yapılacak çalışmalara yönelik belirleme ,izleme- değerlendirme ve geliştirme çalışmaları için zamanı süreç içerisinde belirlenecek toplantıların yapılması,

Olumlu okul iklimi oluşturmak için öğretmenlerle gerekli çalışmaların yapılması,

Öğrencilerin akademik gelişimin belirlenmesi , izlenmesi-değerlendirilmesi ve geliştirilmesi için işbirliği yapılması.

06.04.2021 926